Support
Binnenkomende emails automatisch verwerken
Datum: 18 januari 2022
Categorie: Product
Delen:
Share on linkedin

Binnenkomende e-mails automatisch verwerken

Dit artikel is geschreven voor gebruikers van documentoplossing DocuFlow.

Laat DocuFlow binnenkomende berichten automatisch oppakken en afhandelen.

Wist jij dat je binnenkomende e-mails kan laten verwerken door DocuFlow? De meeste gebruikers zetten DocuFlow in om documenten te genereren, digitaal te ondertekenen en te archiveren. Maar DocuFlow kan meer. Zoals bijvoorbeeld het afhandelen van binnenkomende informatieaanvragen, contracten, supportvragen of klachten. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt. 

 

Oké, er komt een e-mail binnen en dan?

Je geeft DocuFlow opdracht om één of meerdere acties uit te voeren nadat een e-mail binnenkomt. Deze acties kun je zelf starten door op één knop te klikken, of volledig automatisch laten uitvoeren door DocuFlow. Hieronder een greep uit de mogelijkheden:

 

  1. E-mail en/of bijlage archiveren, lokaal of in cloud.
  2. De bijlage digitaal (laten) ondertekenen.
  3. E-mail opslaan in het informatiesysteem (CRM/ERP).
  4. Een workflow starten in het informatiesysteem.
  5. Informatie uitlezen en invoeren in het informatiesysteem.
  6. Een opgemaakte e-mail terugsturen als reply.
  7. En nog veel meer…

Onze consultants helpen je graag om het proces naar wens voor je in te richten.

Uitlegvideo: bijlage van e-mail digitaal laten ondertekenen

Ontvang jij ook e-mails met PDF-document(en) in de bijlagen, met daarbij de opdracht het document te printen, ondertekenen, scannen en retourneren? Een omslachtig en tijdrovend klusje, wat makkelijk op te lossen is met DocuFlow. Hoe het werkt, zie je in deze video.

In deze video legt consultant Paul van der Koore uit hoe je een PDF-document in een e-mail eenvoudig kan laten ondertekenen met DocuFlow. Bekijk de video.

Wist je dat?

Een documentproces ook kan starten vanuit een bestaand document?

Niet in alle gevallen start het documentproces met het genereren van een document. Soms start het documentproces bijvoorbeeld op basis van een bestaand document of een binnenkomend bericht. DocuFlow kan inkomende documenten en e-mails uitlezen, op de juiste plek archiveren, er een workflow aan koppelen en nog veel meer. Meer weten? 

Startersvideo: bestaande documenten (her)gebruiken

Even terug naar het begin. Wat is dat. (her)gebruiken van documenten? Wat zijn de voordelen en wat levert het op? Je leert het in deze video.

Meer DocuFlow tips? Lees ook een het artikel ‘Tekstblokken in documentsjablonen’.

Wat is DocuFlow?

Documizers helpt organisaties met het vereenvoudigen en automatiseren van document- en emailprocessen. De documentoplossing DocuFlow bevat een unieke combinatie van functionaliteiten. Deze zorgen ervoor dat acties zoals het genereren, versturen, digitaal ondertekenen en archiveren van documenten, samen één soepel lopend proces vormen.

 

Andere relevante nieuwsitems