Support

Digitaal ondertekenen vanuit Business Central: snel en eenvoudig

Optimalisatie van documentstromen voor goede doelen
Datum: 7 april 2023
Categorie: Nieuws, Product
Delen:

Digitaal ondertekenen vanuit Business Central: snel en eenvoudig

Bied de klant én medewerker de ideale gebruikerservaring met digitaal ondertekenen

Verstuur jij dagelijks documenten die ondertekend moeten worden door klanten? Denk aan contracten, orders of offertes? Grote kans dat je deze documenten per e-mail verstuurd. De klant moet deze vervolgens printen, ondertekenen en terugsturen. Voor de klant is dit onhandig en de handtekening laat lang op zich wachten. Of misschien maak je al gebruik van digitaal ondertekenen, maar is het nog steeds een omslachtig proces door het gebruik van een portaal? Zou het niet praktischer zijn als je direct vanuit Business Central digitaal kan ondertekenen?

Wat is een digitale handtekening?

Een digitale handtekening is als een handtekening op papier, maar dan digitaal. Het wordt gebruikt om de integriteit en authenticiteit van digitale documenten te waarborgen. De handtekening bestaat uit digitale gegevens die zijn gekoppeld aan het document.

Om de rechtsgeldigheid van digitale handtekeningen te waarborgen, zijn er internationale normen vastgesteld zoals de eIDAS-verordening (Electronic Identification and Trust Services). Deze verordening stelt regels vast voor het gebruik van elektronische handtekeningen in de Europese Unie. Om deze veiligheid te kunnen garanderen, werkt Documizers samen met Evidos en ValidSign.

DOCU

☝️ Wist je dat...

Een digitale handtekening dezelfde juridische waarde heeft als een handgeschreven handtekening? In deze video leggen we uit hoe het zit. 

Hoe werkt digitaal ondertekenen vanuit Business Central?

Zoals aan het begin al genoemd, is de ouderwetse manier van ondertekenen tijdrovend, niet efficiënt en zeker niet gebruiksvriendelijk. Met digitaal ondertekenen versnel je het ondertekenproces. Zo verstuur je eenvoudig en snel documenten voor een digitale ondertekening, rechtstreeks vanuit Business Central. Dus je hoeft geen gebruik te maken van een apart ondertekenportaal.

 

De klant ontvangt een e-mail met het document voor ondertekening. Binnen twee minuten heeft de klant het document doorgenomen en ondertekend. Direct na ondertekening wordt het document automatisch naar jou retour gestuurd. Makkelijk toch?

Met één druk op de knop alle documenten voorzien van een digitale krabbel.

Haal het maximale uit jouw ondertekenproces

Kunnen we het ondertekenproces nóg sneller en makkelijker maken? Wat als je het document, inclusief alle benodigde data, met één muisklik genereert vanuit Business Central? Dit scheelt jou zoeken naar juiste gegevens en je weet zeker dat er geen fouten in staan. Of dat na het document automatisch met begeleidende e-mail wordt verstuurt naar de klant. Of dat na ondertekening het direct op de juiste plek wordt gearchiveerd, zonder handmatige handeling.

 

Met de software kun je document- en e-mailprocessen rondom het ondertekenproces stroomlijnen en automatiseren, zoals het genereren, opslaan, versturen, archiveren en eventuele vervolgacties. Zo ben je geen tijd meer kwijt aan omslachtige handelingen en bied jij de klant én medewerker de ideale gebruikerservaring rondom digitaal ondertekenen.

Digitaal ondertekenen vanuit Business Central: voorbeeldproces

Software die zich aanpast aan jouw wensen

Wil je niet alles in het ondertekenproces automatiseren, maar slechts een aantal handelingen? Of wil je de automatisch genereerde e-mail tussentijds aanpassen? Dit is allemaal mogelijk. De software wordt zo ingericht zoals jij dat wil. Samen ontwerpen we jouw ideale ondertekenproces.

Acht redenen om het ondertekenproces te digitaliseren.

 1. Sneller documenten versturen en ondertekenen.
 2. Het is eenvoudiger voor klanten om een handtekening te zetten.
 3. Minder fouten door het direct ophalen van gegevens uit Business Central.
 4. Minder tijd kwijt bent aan administratieve taken.
 5. Overzichtelijker proces doordat alle documenten automatisch op de juiste plek worden opgeslagen.
 6. Kortere doorlooptijd.
 7. Betrouwbaarder dan een handgeschreven handtekening.
 8. Goede eerste indruk op klanten.

Pak jouw ondertekenproces aan met DocuFlow

DocuFlow is een documentsoplossing en biedt alle vrijheid om het ondertekenproces in te richten zoals jij wil. DocuFlow integreert signing service Evidos of ValidSign met Business Central. De integratie zorgt ervoor dat al jouw documenten met één druk op de knop worden voorzien van een digitale handtekening, rechtstreeks vanuit Microsoft Dynamics Business Central. 

 

Benieuwd wat wij voor jouw ondertekenproces kunnen betekenen? Neem contact met ons op. 

Hoe werkt een geautomatiseerd ondertekenproces met DocuFlow?

Wat biedt DocuFlow nog meer?

 1. Korte implementatietijd: binnen een halve dag up and running.
 2. DocuFlow integreert met meer dan 50 applicaties. Start het ondertekenproces vanuit Word of Outlook. Of documenten automatisch opslaan in SharePoint.
 3. DocuFlow bevat 54 standaard document- en mailsjablonen in Nederlands en Engels.
 4. Sjablonen makkelijk aan te passen of bouwen in MS Word (zonder code of RDLC).
 5. Huisstijl wordt centraal beheerd en kan met één druk op de knop aangepast worden in alle sjablonen.
 6. Eenvoudig uit te breiden met bulkmailingen, bijvoorbeeld denk aan jaarlijkse contractverleningen of akkoordverklaringen.

Zien hoe DocuFlow werkt?

Plan een demo in. We nemen je mee hoe efficiënt mogelijk jouw ondertekenproces ingericht kan worden. 

Andere relevante nieuwsitems

Zoekt en gij zult vinden

FLOW