Support
Klantverhalen

Klant aan het woord: De Leprastichting

Klantverhaal Lepra Stichting - Documizers
Interview met Jelga Biesheuvel, Functioneel Beheerder bij De Leprastichting

“De Leprastichting maakt nu makkelijker brieven, met minder kans op fouten.”

De Leprastichting heeft meer dan 45.000 donateurs en werkt vanuit Amsterdam aan een wereld zonder lepra. De stichting verstuurt het hele jaar door gemiddeld 8.000 brieven in vier verschillende soorten en stroomlijnt die communicatie sinds 2021 met DocuFlow. Lees het hele interview.

Volgens Jelga Biesheuvel (Functioneel Beheerder Salesforce) voorkomt de stichting met DocuFlow fouten en bespaart het veel tijd: “Voorheen exporteerden we alle data eerst naar Excel om onze brieven te maken. Het was een hoop knippen en plakken en goed opletten dat er geen fouten in de gegevens of formules ontstonden. Dat wil je niet met zulke routinewerkzaamheden.”

 

De grote winst met DocuFlow volgens Biesheuvel? “Het is makkelijker geworden en daardoor ook minder foutgevoelig. Bovendien bespaart het ons tijd doordat we nu drie briefversies in één combineren. En het loopt automatisch, dus kun je ondertussen iets anders nuttigs doen.” 

“Voorheen hadden we drie versies bedankbrieven, nu zitten ze allemaal in hetzelfde sjabloon. Een druk op de knop en het draait.”

Lees verder

Lees het interview met Jelga Biesheuvel en ontdek hoe De Leprastichting DocuFlow inzet voor haar brieven aan donateurs.

Jelga Biesheuvel - Lepra Stichting

Meer informatie op www.leprastichting.nl

Andere klantverhalen

Zoekt en gij zult vinden

Bekijk ook de FAQ voor de veelgestelde vragen.

FLOW