Support
DocuFlow maakt je werk eenvoudig

AFAS documentprocessen automatiseren met DocuFlow.

DocuFlow automatiseert documentprocessen voor AFAS-gebruikers. Dit houdt in dat werk rondom documenten wordt geautomatiseerd. Denk aan het opstellen, versturen, digitaal ondertekenen en archiveren van documenten. Bespaar tijd, werk efficiënt en voorkom fouten.

Hoe werkt het?

Bespaar tijd en werk slimmer met DocuFlow

DocuFlow verbindt AFAS en alle applicaties die jij nodig hebt voor het opstellen en verwerken van documenten en e-mails met elkaar. Zo giet DocuFlow alle handelingen in één soepel lopend en efficiënt proces. Sterker nog, door het proces te automatiseren, verdwijnt zelfs een groot deel van de handelingen.

Zien hoe dit werkt? Bekijk video.
achtergrond
afas processen automatiseren
achtergrond

DocuFlow uitgelegd in 60 seconden. ⏱️

Jouw documentproces, jouw regels

Volledige vrijheid in automatiseren

Met DocuFlow bepaal je eenmalig, aan de hand van regels, wanneer en hoe het documentprocessen moet verlopen. Stel in hoe documenten worden opgebouwd, wie handtekeningen moet plaatsen, welke gegevens moeten worden bijgewerkt in AFAS en welke workflows moeten worden gevolgd. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor je volledige controle hebt over je documentprocessen.

afas documentprocessen automatiseren

De tijd die je kwijt bent aan al die documenten en e-mails? Dat moet toch slimmer kunnen?!

afas documentprocessen automatiseren
Automatiseren zoals jij het wil

Volledig of gedeeltelijk automatiseren

Met DocuFlow heb je de vrijheid om jouw documentprocessen volledig of gedeeltelijk te automatiseren. Of je nu kiest voor een hands-off benadering waarbij het hele documentproces moeiteloos verloopt zonder jouw tussenkomst, of dat je bepaalde aspecten deels geautomatiseerd wilt hebben, de keuze is aan jou. Met deze flexibiliteit richt je het proces zo in dat het perfect aansluit bij jouw behoeften en werkstijl.

achtergrond
Enkele voorbeelden

Wat kan je allemaal automatiseren met DocuFlow?​

Met DocuFlow kun je alle binnenkomende en uitgaande documenten binnen een organisatie automatiseren. Hieronder staan enkele voorbeelden van gedeelte of volledig geautomatiseerde documentprocessen.

DocuFlow automatiseert het volledige offerteproces, van het genereren van een offerte met de juiste gegevens uit AFAS, het verzenden en digitaal ondertekenen tot het archiveren van de offerte en het bijwerken van AFAS. Meer informatie.

DocuFlow genereert automatisch contracten met informatie uit AFAS, altijd in jouw huisstijl. De contracten worden vervolgens verstuurd voor digitaal ondertekenen, en na ondertekening volgt het archiveren en bijwerken van AFAS. Meer informatie.

Alleen behoefte aan het automatiseren van het archiveren? Geen probleem! DocuFlow archiveert automatisch nieuwe, bestaande of binnenkomende documenten in AFAS of andere documentmanagementsystemen (DMS), zoals SharePoint. Laat DocuFlow het werk doen zonder jouw tussenkomst. Meer informatie.

Digitaal ondertekenen is eigenlijk een onderdeel van een documentproces. Vaak begint dit met het genereren, opslaan en verzenden van het document voor ondertekening, gevolgd door het ondertekenen en ten slotte het archiveren. DocuFlow verbindt al deze stappen en automatiseert het volledige proces. Meer informatie.

Of het nu om grote documentbatches gaat die eenmalig of periodiek naar relaties moeten worden verstuurd, zoals contractverlengingen of akkoordverklaringen, DocuFlow automatiseert dit proces moeiteloos. Meer informatie.

Klachten die via de website binnenkomen, volgen een workflow die ze naar de juiste afdeling leidt en uiteindelijk bij de persoon die de klacht afhandelt. Alle bijbehorende documentstromen, zoals ontvangstbevestigingen en afhandelingsbrieven, worden volledig geautomatiseerd.

Automatiseer bijvoorbeeld het arbeidscontractproces met DocuFlow: van contractgeneratie tot e-mailverzending naar de directie voor digitale ondertekening, vervolgens naar de medewerker. Na ondertekening wordt het contract gearchiveerd en verwerkt in AFAS. Meer informatie.

Met DocuFlow automatiseer je het volledige proces, van het genereren van contracten en digitale ondertekening tot archivering in AFAS. Houd gemakkelijk bij welke contracten zijn geaccordeerd en vereenvoudig je inkoopadministratie. Meer informatie. 

Denk aan documenten zoals bedankbrieven, pre-notificatie, donatiecontracten, wijzigings- en opzegbrieven.
Bijvoorbeeld, voor een bedankbrief: Selecteer de juiste template, DocuFlow haalt de juiste contactgegevens van de donateur en andere relevante gegevens uit AFAS, genereert de brief en print deze uit. De verzenddatum wordt in AFAS verwerkt (zodat donateurs niet vaker dan eens in de 3 maanden post ontvangen). Meer informatie.

DocuFlow genereert inkooporders en stuurt deze automatisch per e-mail naar de leverancier. Daarnaast genereert DocuFlow automatisch pakbonnen, die worden uitgeprint en gemaild naar de juiste afdeling voor de voorbereiding van de verzending van de bestelling.

Automatiseer en personaliseer klantcommunicatie door het automatisch genereren en verzenden van gepersonaliseerde brieven en e-mails.

DocuFlow in de praktijk

Zij werken al met DocuFlow.

Hoe zetten andere organisaties zoals KNVB, Schipper Accountants en DIFFERIT DocuFlow in voor hun documentprocessen?

Samen starten?

In twee dagen up & running met DocuFlow.​

Eerst een demo? We laten je zien hoe DocuFlow jouw werk rondom documenten automatiseert en volledig is geïntegreerd met AFASOntdek hoeveel tijd je per document kunt besparen. Na de demo heb je een helder beeld van hoe wij jouw documentprocessen slimmer kunnen inrichten.

Werk sneller, slimmer en makkelijker met DocuFlow​

Wat andere AFAS-klanten het meest gebruiken

achtergrond

Waarom kies je voor Documizers?

100% Nederlands

Nederlands

100 % Geïntegreerd

Geïntegreerd

100% Betaalbaar

Betaalbaar

Zoekt en gij zult vinden

Bekijk ook de FAQ voor de veelgestelde vragen.

FLOW